2024-05-20
我住喺深水埗附近,搭几个站就有一间我每日都要推介🗣️嘅店「一锅堂」,佢话价钱好抵同埋食物好新鲜,咁点可以错过㖞🎁!拉埋男朋友一齐上葵芳食佢嘅「70分钟定量火锅餐(美国安格斯牛颈脊拼西班牙猪梅肉片)」🥩🐷。🏮珍宝火锅餐🏮只牛颈脊肉真系好松化,每块肉都食到有浓浓嘅安格斯牛味🐮!而西班牙猪梅肉片又猪味十足,好香口😋。CP 值:⚡⚡⚡⚡⚡🔥激热麻辣鸭血豆腐汤🔥佢话唔惊辣一定要试,佢们嘅麻辣汤底真系一试难忘🌶️!菜们跟麻辣汤一熬,麻辣爽口又唔会口干。最正不过就系鸭血时有余味🦆,而豆腐又好丰富😃。 CP值🔋🔋🔋🔋🔋🔵百宝配菜🔵「东北腌泡菜」酸酸得落,食完又嚟劲爽口🤗。「鲜鱼角」口感爽滑得黎,鱼肉味香🐟。「香茜墨鱼丸」入口香浓!相对嘅「唐生菜」、「菜芯」、「西洋菜」,爽爽口口又清新🥗。CP值:⚡⚡⚡⚡⚡「一锅堂」无论价钱定系食物都真系好出色。以火锅嘅角度嚟睇,如果你钟意食火锅但又怕热,咁就系梗系要嚟试下啦🤓!呢度嘅火锅真系好抵食,而且口水止唔住㗎啦!我哋嘅胃已经开始期待下一次嘅火锅呢😍!
🏮珍宝 火锅餐🏮只牛颈脊肉真系好松化,每块肉都食到有浓浓嘅安格斯牛味🐮!而西班牙猪梅肉片又猪味十足,好香口😋。
CP 值:⚡⚡⚡⚡⚡