2024-04-25
早两日同朋友聚会去左间环境氛围都好正,几有feel既楼上日式居酒屋🏮我地食左:👉🏻✨前菜 ✨ $20是日前菜系炒牛舌,牛舌切得够细粒,细细粒真系好易食😋 ✨盐板和牛烧✨$138将肥瘦均匀、牛味香浓、接近入口即溶既和牛扒直接放上盐版上面煎熟,满满盐香,感觉特别好食😋✨一夜干✨ $68肥厚滑嫩又大条✨柚子胡椒手羽先✨ $58鸡翼烧到皮脆肉滑,头啖有些微辛辣感既胡椒味会比较突出,后段再慢慢渗透出阵阵既柚子清香,感觉唔错👍🏻✨南蛮鲑鱼翅✨ $68用左糖醋鱼嘅做法整成既三文鱼翅,皮层琥珀油亮,入口酸酸甜甜,甜而不腻,颇为开胃🤤✨鱼汤乌冬✨ $58呢个鱼汤系店家精心熬制而成,奶白鲜甜,鱼味好浓,同烟韧弹牙既乌冬味道好夹👍🏻✨鸡皮✨ $38鸡皮烧到好够脆,好似食紧超浓鸡味嘅薯片咁👍🏻✨烧五花腩✨ $58五花腩肥瘦适中,充满油香✨芦笋✨ $38芦笋质感又嫩又爽又脆,值得encore !✨沙甸鱼干✨ $58沙甸鱼干簿薄脆脆、浓香又唔腥,送酒-流!🏮祝ご居酒屋📍旺角弥敦道575号Ladder Dundas 5楼港铁油麻地站 A1 出口,步行约3分钟
我地食左:👉🏻
✨前菜 ✨ $20
是日前菜系炒牛舌,牛舌切得够细粒,细细粒真系好易食😋
✨盐板和牛烧✨$138
✨一夜干✨ $68
肥厚滑嫩又大条
✨柚子胡椒手羽先✨ $58
✨南蛮鲑鱼翅✨ $68
✨鱼汤乌冬✨ $58
✨鸡皮✨ $38
鸡皮烧到好够脆,好似食紧超浓鸡味嘅薯片咁👍🏻
✨烧五花腩✨ $58
五花腩肥瘦适中,充满油香
✨芦笋✨ $38
芦笋质感又嫩又爽又脆,值得encore !
✨沙甸鱼干✨ $58
沙甸鱼干簿薄脆脆、浓香又唔腥,送酒-流!
🏮祝ご居酒屋
📍旺角弥敦道575号Ladder Dundas 5楼