2022-09-19
泡菜青口韩式年糕锅($138)系火辣辣嘅期间限定,所以点黎试一下🔥原锅上枱,真系热到出哂烟🥘 青口嘅份量好多,差唔多有一打,虽然唔系好大只,但冇沙加埋酸酸微辣嘅泡菜汤底,食落好开胃😋 年糕嘅份量唔算多,大部份都keep到软糯嘅质感,有几粒变硬咗,个人觉得年糕份量多少少就Perfect🤏配埋个泡菜底食,唔觉好浓味精,而且好易入口,真系唔错🫶🏻铁板韩烧芝士牛肉炒饭($108)晚市套餐包咗两个伴菜同埋热果茶,我哋+28蚊转做荔枝柚子乳酪梳打🍹伴菜系泡菜同腌萝卜,两个都正常发挥,味道都唔错👍🏻但讲返个芝士牛肉炒饭,真系好好食❣️腌咗嘅甜牛肉加埋芝士同埋韩式边炉蛋🍳超级match得黎,加埋有腌到入哂味嘅甜菇同萝卜丝,食落又唔会太heavy🙆🏻♀️而芝士亦都好出,每一口都食到芝士味,配埋阵芝士香,忍唔住一啖又一啖咁食🫕 都系个句如果份量再多少少就满分💯荔枝柚子乳酪梳打都唔错,柚子味偏重同荔枝味都好夹,虽然话系乳酸,但饮落偏梳打多,但整体都唔错🥤
铁板韩烧芝士牛肉炒饭($108)