2023-12-19 232 浏览
好耐冇落西营盘啦,今日终于揾到机会试吓呢间戆直评价唔错嘅食堂。头先牙梗梗嘅时候见到佢𠮶碗蕃茄汤通粉就知今日我揾对地方啦👌🏻!汤底嚟嘅时候,浓郁嘅蕃茄香味就扑鼻而来,一啖噏落去,恰到好处嘅甜酸味真系好满足😋!牛肋条炆到松化得黎又唔会散架,跟住汤汁一齐食,真系几有层次感。转个角度嚟讲吓佢个黑松露炒滑蛋,真系够晒香!想唔到咁平易近人嘅地方都可以搞到呢种高档货色出嚟,滑嫩嘅蛋香加上微妙嘅松露味,真系一流🍳。至于𠮶块牛油多士,出炉嘅时候仍然系喷香,自家牛油酱系另一个highlight,食落去即刻觉得世界变得更美好。饮料部分呢,冻咖啡,呀,稍为甜咗少少,但豆香系真足,总括黎讲,系值得一试。十字冰室,你下次都唔好话我唔记得你呀!👍🏻