2016-08-15
之前o系尖咀行街,已经见到呢间拉面店好多人排队;今日衬下午茶时段无咩人,终于试下。因为佢大大只字写住「最浓汤」,点可以唔试呀?有图文并谋既MENU俾你慢慢选择,最后再剔番张落单纸,可以选择番面既软硬度、走葱、走油。。。。羽根烧饺子$35同朋友叫左个饺子分享,煎到咁样脆脆片,好吸引;再反转就有靓靓饺子真身!皮薄料靓形容最贴切,鸡肉保持湿润,连埋d杂菜,几好味衬埋个饺子汁好醒神,食唔停口!呢度拉面有两款汤底,鸡汤/猪骨汤底,前者会淡味d,后者相对较浓,所以我地两个都叫左一试!猪骨汤底真系骨胶原好重咁款,因为好杰咁架,饮一啖好似擦润唇膏咁!酱焖鸡叉烧辛辣鸡汤拉面$88我食既系鸡汤,因为好想试鸡叉烧,好得意!鸡叉烧其实好似鸡脾肉卷起咁,有层好薄皮,肉质好滑嫩味香!我选大辣,岩晒钟意刺激既朋友!面质正,吸到汤既精华,嘟一声清晒!抹茶雪糕$28抵食过出面,日本品牌,大大球!茶味香而且重奶味,仲有埋红豆,绝配!解辣之选清新汽酒,个樽好靓!
因为佢大大只字写住「最浓汤」,点可以唔试呀? 有图文并谋既MENU俾你慢慢选择,最后再剔番张落单纸,可以选择番面既软硬度、走葱、走油。。。。 羽根烧饺子$35
皮薄料靓形容最贴切,鸡肉保持湿润,连埋d杂菜,几好味
衬埋个饺子汁好醒神,食唔停口! 呢度拉面有两款汤底,鸡汤/猪骨汤底,前者会淡味d,后者相对较浓,所以我地两个都叫左一试!
猪骨汤底真系骨胶原好重咁款,因为好杰咁架,饮一啖好似擦润唇膏咁! 酱焖鸡叉烧辛辣鸡汤拉面$88
我食既系鸡汤,因为好想试鸡叉烧,好得意!
鸡叉烧其实好似鸡脾肉卷起咁,有层好薄皮,
肉质好滑嫩味香! 我选大辣,岩晒钟意刺激既朋友!
面质正,吸到汤既精华,嘟一声清晒! 抹茶雪糕$28
抵食过出面,日本品牌,大大球!
茶味香而且重奶味,仲有埋红豆,绝配! 解辣之选
清新汽酒,个樽好靓!