2021-10-13
朋友仔好钟意食拉面,今日同佢哋行尖沙咀就话要带我食一间每一次都好多人排队嘅拉面店。佢话次次7点左边到都排长龙,所以我地今次要早啲去食左先,之后再行街。。。我地5点50分去等开门,准时6点就入去食。餐厅环境唔算好大,我谂20-30个位左右,仲有吧枱嘅。。。餐厅选择只有3款,今次我地一行3人就每人试一款😂料理长之选择 慢煮猪肩肉+叉烧。。。。呢款拉面系2款肉都齐嘅,拉面可以自由加溏心蛋。首先真系要赞下佢个汤底,饮入口浓而不咸,仲会黏黏口,烹煮时间应该好足料。其次系个面底,面身q弹偏硬身,我个人好钟意食呢个口感,好正!最后要赞佢个猪肩肉,入口即溶!赞赞!妹之选择弟之选择我地都觉得其实料理长选择最抵食嘅,因为每款肉都有2片😎😎😎不过个份量有啲少,我觉得女仔食岩岩好,男仔就唔够饱。呢度啲员工都好有礼貌,值得一赞!
餐厅选择只有3款,今次我地一行3人就每人试一款😂
料理长之选择
慢煮猪肩肉+叉烧。。。。
妹之选择
弟之选择
呢度啲员工都好有礼貌,值得一赞!