宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-11-05 257 浏览
讲起火锅放题,大家可能会即时谂起一般嘅牛肉猪肉,但今次我想同大家分享下,一间带有浓浓日本风情嘅地方 - 松餐火锅放题!一入到去,个招牌松叶蟹放题已经吸引晒我嘅目光。呢只蟹肉质鲜甜,肉馅饱满,放入汤煮滚之后,蟹肉嘅鲜味同汤底完美融合。最正系可以任食,真系食到饱为止。特上宫崎和牛,呢个真系得意!牛肉嘅肥瘦分布均匀,煮几秒就食得,入口即溶,香浓嘅牛味喺口腔里面扩散开嚟,真系叫人停唔到口!汤底系酱油汤拼猪骨汤,两种汤底都有各自嘅特色。酱油汤清香可口,猪骨汤就浓郁香醇,配搭唔同嘅食材都啱味,丝滑得令人忍唔住想饮晒成个汤底。饮品方面虽然要另叫,但都相当吸引。苦瓜茶出乎意料咁好饮,微甘唔苦,清爽解腻。仲有瑞穗梅美人鸡尾酒,香甜可口,带有淡淡嘅梅子香,饮完好舒服。每样食物都令人惊喜,最正系所有食物都系任食,真系可以食到饱!下次想再去日本旅行,唔洗飞咁远,去呢间松餐火锅放题就得喇!