2019-07-17
喺炮台山买完野,行行吓竟然比我发觉早几个月喺土瓜湾食嘅呢间拉面店,二话不说再战一次!呢间分店虽然相对土瓜湾𠮶间地方比较细啲,但装修依然系行日本风,感觉都系舒服嘅。食物嘅种类都类似,系多咗串烧,不过小妹热气就冇嗌到。由于我对佢嘅鸡白汤拉面实在印象太深刻,今次都决定食返佢~鸡汤味依然系咁浓郁,慢煮鸡肉软腍入味,好好味呀!今次终于知道𠮶啲脆脆嘅一条条原来系炸牛蒡黎,怪唔之得有浸甜甜地甘甘地嘅味啦~提提大家呢个要趁早食,如果唔系淋左就苦多过甜㗎啦~睇吓佢啲面系会挂到汤㗎!可见汤底功架十足!朋友试食佢嘅沾面,可以拣鸡肉拼叉烧、全叉烧或者全鸡肉。系我极力推荐下,佢拣左鸡加叉烧。朋友一试话汤味浓,大赞鸡肉嫩滑,仲可以加汤添~原来沾面仲会多半只溏心蛋添!!下次我都要食沾面先得。唐扬炸鸡:虽然得3旧,但全部都好大旧厚肉。新鲜热辣炸起,外皮酥脆,内裹多汁,推荐!原来呢间拉面店不知不觉已经开咗咁多分店,睇嚟大家都识货,日后都有食神啦~
睇吓佢啲面系会挂到汤㗎!可见汤底功架十足!