餐厅: 熊拉麵 (白加士街)
资讯:

2016-06-26 3209 浏览
今次系第2次黎食呢间熊拉面了今次早了一些到 11半就准时到了门外等开门了因为门内的位置不太多 想食既朋友就早一点来了门外挂著大大个熊拉面既大灯笼 门店都装修得十分日式 感觉置身日本当中路上有这一个易拉架 拉面相好精美 睇见都流口水 而且实物同相都一样咁丰富架入到店内可以细阅餐牌 之后在点餐纸上根据自己既喜好来点餐熊拉面 汤底十分浓郁 猪骨味好浓 而且黏度好高 当你食多几啖面 饮多几啖汤 咀唇有些黏黏的感觉骨胶原呀叉烧大大块 而且好绵 易咬开 肉味很重糖心蛋都做得很出色不过本人民最欣赏都是个汤底 真的超浓 而且又唔会有重味精感 完全不会口渴另外我都想提一提桌上的一些配料由左起 貌似一些菜的 但我没有吃中间的 超赞 是辣味芽菜 第一次试 好开胃 芽菜辣辣地 腌得好好味 带点微辣 令人愈食愈想食 而且芽菜又好爽口 芽菜除了可以就咁当小食食之外。仲可以放到拉面当中 令猪骨汤产生微妙既变化带了点辣味赤熊拉面 钟意食辣既朋友都可以一试呢间餐厅既辣味 调制得好好 浓郁既猪骨汤底下 除了有满满既猪味外 仲带点愈食愈想食既微辣感 钟意食辣既朋友必定会爱上这份感觉饺子好充料 不会像空气感那样的脆脆的外皮包
今次系第2次黎食呢间熊拉面了

赤熊拉面 钟意食辣既朋友都可以一试
钟意食辣既朋友必定会爱上这份感觉
饺子
饺子好充料 不会像空气感那样的
脆脆的外皮包著满而热既料。。好好味
充满日本既风味

是次用餐十分满意 食到好味又地道既日式拉面 职员有礼既招待