餐厅: 醉鮮靚湯特色粉麵
资讯:

2018-01-18 1852 浏览
呢度系以醉鸡出名,食饭时间都真系几多人等位架,要食佢都唔容易。- 醉鲜牛肉醉鲜面除左醉鸡,呢度仲有醉鲜牛。牛肉一入口有几重既花雕味,都几嫩滑,不过唔算好多件。其实佢同鱼汤都几夹,大家都系较清,同埋都系食佢既鲜味。呢度标榜无味精,饮下饮下都饮左几多鱼汤。另外要介绍埋佢嘅醉鲜面,店员话佢系较粗身同弹牙既面,我食完就觉得其实系似台湾嘅新竹米粉。呢个面都几吸汤汁,衬个鱼汤好岩。- 牛筋腩面我地仲叫咗牛筋腩,呢个都几好,因为佢炆到好香好淋同埋唔会太咸。呢个配料真系要介绍,系虾皮。放佢落鱼汤会令个层次提升左,多左咸咸鲜鲜既味道。不过唔好放太多,如果唔系会抢走鱼汤既淡淡鲜味。除咗今日食既醉牛醉鸡,呢度仲有醉猪手同埋胡椒汤底,下次黎可以一试。总括嚟讲呢间餐厅质素都ok,同埋款式比较多,不过就系份量较少,不然性价比就更高了。

- 醉鲜牛肉醉鲜面

- 牛筋腩面