2018-01-28
辛苦得黎真系志在食今晚收工真系唔知勾起边条筋 想食返碗拉面即刻约个老死睇佢得唔得闲 佢话今晚系黄埔见完个客 唯有就一就佢睇下个头有冇拉面食行到黄埔周围行 行行下就入左一个九号水产既area 唔知同台湾个上引水产有冇咩关系 入到去就见到间以拉面为主既食店 就呢间喇!餐牌上面有weekday同weekend既限定 其实我比较想食weekend限定个个奈何今日系闲日 唯有下次再食 睇睇今晚食大左咩特上松叶蟹海老蕃茄汤拉面汤底有啖啖既蕃茄味 不过令我意外既系个汤底仲有龙虾汤既味 浓浓的 非常正另外再配上好几旧松叶蟹蟹肉 唔同你悭嫁一流呀特上黑蒜油拉面同样地都系一个黑蒜油浓汤配合既猪肩肉 依然系一贯既perfect match特别一提系佢只半熟蛋 非常入味我地转个头忍唔住追加左只紫菜墨鱼咀紫菜味其实路算太出 不过炸得非常香唔 唔油腻可惜冇啤酒 如果唔系呢 .... 哈哈哈哈哈炸软壳蟹原只既软壳蟹 唔油腻得黎 入边热辣辣 味既好出呀呢度饮品方便几有心 有好几样日本既饮品 大家都可以一试信州白提子梳打信州苹果梳打食完之后 我得出一个结论 就系下次weekend要再
今晚收工真系唔知勾起边条筋 想食返碗拉面
原只既软壳蟹 唔油腻得黎 入边热辣辣 味既好出呀
呢度饮品方便几有心 有好几样日本既饮品 大家都可以一试
信州白提子梳打
信州苹果梳打
食完之后 我得出一个结论 就系下次weekend要再过黎食佢个weekend限定 立此为据!!