2024-01-27
🎶🎶🎶《小茶角🥐》🎵🎵🎵每一次去天水围湿地公园散步,都会留意到呢一间小清新风餐厅,佢就像漆黑中嘅萤火虫,总是吸引住我目光💕呢间日式西餐厅虽然出名轻食酥脆牛油味香浓既牛角包汉堡,但原来牛扒双人晚餐都系非常有惊喜的,一试真的会爱上😍🌟🍽️晚市双人套餐👩❤️💋👨 $338纽西兰8oz牛肉眼扒🥩牛扒🐄🐄瘦肉比例较多,我地系对食牛肉都有一定要求,但餐厅煎出黎既牛扒外层能锁住肉汁之余,肉质依然嫩滑及有肉味,值得推介一试,呢个餐性价比系非常高❗️❗️❗️ ✨炸薯角及田园沙律🥔 🍟 用口咬开有一层酥脆的外壳,内里松软湿润,皮肉分离,薄薄的外衣咬一下散发出阵阵马铃薯清香✨🥗健康之选嘅田园沙律,新鲜沙律菜、生菜、车厘茄配合浓香嘅芝麻酱,作为Appetite开胃菜最好不过是日餐汤(杂菜汤)✨白酒忌廉煮蓝青口(+$28)蓝青口配白酒忌廉汁味道又香又滑,用新鲜蓝青口毋须加盐已经够鲜味,青口留有海水嘅咸香,如有面包蘸汁同吃,定必滋味无穷✨黑松露日本帆立贝意粉(+$20)意粉有浓郁的黑松露味道,而且忌廉味好足。除了味道配合得刚刚好,意粉的口感都弹牙,有口感。野菌份量都算多,饱满够汁最重要日本帆立贝两只都大大粒,好新鲜,
🌟🍽️晚市双人套餐👩❤️💋👨 $338
纽西兰8oz牛肉眼扒🥩
牛扒🐄🐄瘦肉比例较多,我地系对食牛肉
✨炸薯角及田园沙律🥔 🍟
是日餐汤(杂菜汤)
✨白酒忌廉煮蓝青口(+$28)
✨黑松露日本帆立贝意粉(+$20)
最重要日本帆立贝两只都大大粒,好新鲜,好满足
✨芝士奶盖桂花茶🥤🌼$36
芝士奶盖系列为味蕾享受带来微微幸福,喜欢淡淡咸香嘅芝士混合忌廉,再配上甜蜜散发淡淡桂香嘅花茶
✨雪山朱古力🍫$40
冰冻特浓朱古力上铺满厚厚幼滑忌廉再涂上朱古力浆,对于朱古力迷来讲系三重嘅享受😋
☕️小茶角 Tea & Corner(天水围)