2022-05-17 61 浏览
自从转咗工之后真系好耐冇见过我呢位好🐢🍯,今日终于就到时间一齐做facial,一齐食晚餐,再去行下海傍,所以近近地就去左海运大厦揾食。好耐冇食过紫菜包饭,可能我哋太夜嚟到,冇得试佢个鳗鱼紫菜包饭,于是就拣咗个传统紫菜包饭,但系因为我唔食牛肉,所以会将啲牛肉撩返出嚟,但系我估唔到嘅系就算冇左牛肉,旧紫菜包饭都咁好味。另外我哋就拣咗个泡菜五花肉蛋包饭,就咁睇佢嘅外表净系见到泡菜。但其实佢将啲五花肉收埋咗喺泡菜入面,估唔到嘅系啲五花肉真系好林,加埋啲泡菜都几惹味。职员知道我哋其中一个唔食牛肉,都好细心地将牛肉炒饭底转咗做白饭俾我哋,个白饭配埋泡菜同埋滑蛋都一样咁好味。另外我觉得今晚胜出嘅系呢个柑橘炸鸡,除咗佢个汁酸酸甜甜,好开胃。最重要系佢啲炸鸡真系好Juicy,啲粉一啲都唔厚,真系好好味。甜品方面我哋贪得意叫咗个水果忌廉三文治,但系其实我哋已经好饱,佢个三文治啲水果都好甜,但系其实呢个甜品都几饱肚。另外因为我哋两个都好钟意食士多啤梨,所以眼阔肚窄地拣埋个士多啤梨提拉米苏,甜度刚刚好,加埋酸酸甜甜士多啤梨,确实会掳获做不少少女心。饮品方面见到台台都叫呢个橘子乳酪,所以我哋都叫咗嚟试吓。佢系用

饮品方面见到台台都叫呢个橘子乳酪,所以我哋都叫咗嚟试吓。佢系用新鲜济州柑橘现榨,所以好健康,唔会太甜,岩岩好。

而我自己就叫咗个热情金菠萝沙冰,我估唔到嘅系原来呢杯嘢系紫色,但系未到出奇地好,只系我误会佢有加热情果,所以没有我想像中嘅甜酸感觉。
2022-05-17