2018-01-23
难得放假想食下啲好嘢,再食茶餐厅真系会对唔住自己个胃,周围问下同事有咩好介绍,结果佢地都推荐我要试下元朗嘅灜喜,又平又抵食咁话。到步唔怕揾唔到,因为有好大好出位嘅招牌,而且地点好方便,唔怕系山旮旯要揾好奈。见到餐牌有咁多嘢食真系好惊喜,基本嘅刺身熟食乜都有,而我最中意嘅就系「一品料理」嘅地狱蒜心炒鸡肾,食落辣辣地,鸡肾又爽口,真系好开胃。同埋烧粟米系劲香口,又清甜,我系食唔停口呀!食放题唔一定要狂嗌刺身嘅~不过讲到刺身,不得不提三文鱼,因为刺身类我最喜欢就系食三文鱼,而灜喜嘅三文鱼厚度适中,唔会太薄,仲要系挪威空运返黎,质素有一定保证!仲有甜虾虎虾都系我最爱,真系好鲜美,望落啲肉系晶莹剔透,食落更加系入口即融,去哩间放题一定要食呀!佢哩度除咗普通嘅汽水饮料之外,仲有得叫韩国啤酒,又几得意,用黎送啲烧嘅熟食同炸物系一流!哩间铺质素真系几好,店入面嘅装饰都好得意,系充满日本风情嘅挂画。下次带埋屋企人再战先!