2024-10-26
🎀湾仔。利东街内可丽饼西式专门店🎶🎀🪄店名* #Crepe Delicious🔮地址* 湾仔皇后大道东200号利东街地下G26及F26A号舖🔮🗾分店地区🗾 湾仔,上环,旺角💰价钱$717.2 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区🔍🗾#pickyme_湾仔剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵平时去利东街多数都系睇圣诞装饰 估唔到原来呢度有间甘出名既可丽饼专门店 一于去试试~由于就黎到万圣节 餐厅布置都相当有气氛 餐厅系两层式设计 楼梯附近都有不同装饰 整体都坐得几舒服🍽️食物质素🍽️佢除左有各款甜咸可丽饼外 都有提供意粉,扒类,海鲜等 价钱同一般西餐差不多 仲有佢地店铺特有既Gelato shake 卖相都好靓可以一试~👀评分💖💖💖💖🪄 黑松露忌廉鸡肉阔条面$168呢款阔条面同我平时食开既有啲分别 佢系用炒既方式去烹调 唔系creamy既感觉 食落有啲似泰国菜🤔😂黑松露味道唔算浓 反而有啲黑椒味 都几特别~👀评分💖💖💖💖💖🪄 法式焗波士顿龙虾配薯蓉$328主角要试下佢个龙虾 同图片完全一样 份量都几丰富~龙虾面
🪄店名* #Crepe Delicious
🗾分店地区🗾 湾仔,上环,旺角
💰价钱$717.2 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🍽️食物质素🍽️
👀评分💖💖💖💖
🪄 黑松露忌廉鸡肉阔条面$168
🪄 法式焗波士顿龙虾配薯蓉$328
主角要试下佢个龙虾 同图片完全一样 份量都几丰富~龙虾面上有大量芝士好邪恶 里面加入红青椒粒 食落都系有啲似泰国菜🤣龙虾肉鲜甜弹牙够新鲜 而薯蓉系偏稠身 味道不错👍
🪄甜品-烤棉花糖可丽饼$88
黎到当然要试试佢既店铺特色可丽饼 系甘多款之中简左呢个超邪恶铺满棉花糖😍由于系即叫即整 需要等候大约15分钟 热辣辣好新鲜 仲有加入cream同消化碎 虽然偏甜但间唔中放肆下都开心😆
🪄饮品-曲奇云尼拿Gelato Shake$68
另外呢一杯Gelato Shake卖相都好靓 大大杯 饮落甜度刚好 仲有细细块Oreo 增加口感
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️