🎀湾仔。隐世街道中半开放式气氛韩国菜😍🎀🪄店名* #Danji🔮地址* 湾仔日街6-7号日新楼地下A号舖🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$640 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_湾仔剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_韩国菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵湾仔Danji隐身喺一条斜路上 呢间餐厅平时唔太会经过 周围环境好静 畀人一种隐世嘅感觉~ 餐厅采用半开放式设计 外面仲有暖炉 令坐在外面既客人都感到暖意融融. 店内几乎满座 氛围好热闹 令人好期待👍 装修上有一定嘅格调 配上小灯泡装饰 整个空间感觉十分温馨! 店员主要用英文沟通 而且由韩国人主理 保证咗地道嘅韩式风味🍽️食物质素🍽️菜式选择好丰富 每道菜都令人垂涎欲滴♥泡菜用嘅系韩国本地白菜 口感鲜脆,清新可口 完美衬托出其他餐点嘅风味~ 而且所有酱汁都系自家制 食物都唔加味精 让客人食得安心 感受到食材嘅原汁原味😍 肉类则来自英国、加拿大同澳洲 确保咗新鲜度和质量. 饮品方面选择都好丰富 包括烧酒、sake、啤酒同各款cocktail 十分适合朋友聚会🫂👀评分
🎀湾仔。隐世街道中半开放式气氛韩国菜😍🎀

🪄店名* #Danji
🔮地址* 湾仔日街6-7号日新楼地下A号舖🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$640 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵
🍽️食物质素🍽️

🪄Grilled Galbi $368
呢道酱烧牛肋骨真系名不虚传 上菜时已经拆骨 食用特别方便🔥 每一口都咬到嫩滑嘅肉质~ 酱汁浓淡啱啱好 仲带住轻微果香👍 甜味同肉味相互交融 令人十分惊喜 加上搭配沙律酸甜啱啱好 清新解腻 烧杏鲍菇嘅香气亦为整道菜增添咗层次感

🪄Fried Chicken $98
呢度嘅炸鸡绝对值得一试!外皮酥脆得好似饼干碎 咬落去嘅瞬间 香气扑鼻而来 令人相当陶醉~鸡肉滑嫩多汁 口感非常丰富 搭配嘅地瓜紫薯脆片 增添咗唔同嘅口感 令每一口都充满惊喜

👀评分💖💖💖💖💖
🪄Drinks- Korean Strawberry Smoothie & Apple Mango Smoothie $58@1
呢两杯非酒精饮品分别系韩国草莓奶昔同苹果芒果奶昔 份量大且冰凉解腻 甜度啱啱好 饮一啖都令人心情愉悦 特别适合用餐后享用🥂

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️