2023-05-14 56 浏览
上个礼拜六去咗睇周杰伦演唱会,睇之前就谂住揾个地方医肚,喺铜锣湾食嘢食到闷收工就谂住行过去湾仔睇吓有咩好食,途经一间叫岛聚既Cafe,见佢又all day menu又多选择就入咗去试吓♥ 盐烧鲭鱼十壳饭 $78上枱几靓仔,以日系风格摆碟,一个木盘盛载三样食物,前菜系凉拌秋葵豆腐、主食同米饭🍚(十壳饭好健康),鲭鱼烧得好香而且好大条,但系食嘅时候要小心有骨碎,滋上柠檬汁食就更好味😋 一啖鱼一啖饭够哂滋味跟餐叫左伯爵茶热辣辣香喷喷♥ 匈牙利牛肉希腊乳酪意大利粉 $78牛肉粒份量都几多,粒粒腍身好易入口,酱汁小小似番茄酱带微辣都几特别,面头加上希腊乳酪增加口感,食落味度层次又几丰富,而意大利粉质地软硬适中,冇食lunch既我好快就食哂成碟跟餐叫左鲜芒果雪糕奶昔 +$18芒果味浓甜甜的好大杯饮完佢连甜品都唔使嗌😂♡ 餐厅以木系布置,仲有热带植物装饰,闲时食个tea打个卡都几唔错

♥ 盐烧鲭鱼十壳饭 $78

跟餐叫左伯爵茶热辣辣香喷喷