2024-04-24
湾仔机利臣街试有间拉面店,环境好宽敞,楼底超高,系少数食拉面唔使逼住逼住食坐得舒适嘅舖头. 店员好似一家几口咁应该系家庭作业式小店. 餐厅装潢满满日本元素,不过啲拉面同食物就有啲中华风. 同平时拉面店唔同,餐厅系用茶包茶,加水都加得几密,唔错. ⭐️和风饺子🥟😋呢个好好食. 一大块薄脆铺面,洒上大阪烧酱汁、木鱼丝同香葱,卖相吸引,下面覆盖多只饺子,皮薄馅靓,有肉汁有肉味食落开胃可口. 呢个系必食. 而且佢好平,$38超抵食!⭐️芝士年糕表面香脆,内含热熔芝士,好邪恶,满足. ⭐️盐汤黑松露元贝拉面呢个系期间限定. 汤底较清淡,不过散发淡淡黑松露味,配料丰富,叉烧、赤鸡胸、溏心蛋、竹笋、紫菜等. 炸牛蒡几特别. 面底份量好多. ⭐️赤武士辛味拉面店内最受欢迎拉面. 今次改咗麻辣口味,食落好有fusion感觉. 未食过有麻嘅口感拉面. 份量都系好大,豚肉同叉烧好厚咬落几腍. 整体炸物小食非常出色,拉面性价比唔错,仲有好多款小食未试,下次嚟一定要试吓.
⭐️和风饺子🥟😋
⭐️芝士年糕
表面香脆,内含热熔芝士,好邪恶,满足.
⭐️盐汤黑松露元贝拉面
⭐️赤武士辛味拉面