2023-09-14 33 浏览
今日去会展行展览,行到出嚟食饭已经两点,难得天色好啲,特登嚟呢间心仪拉面店享受一个好好嘅me time幸屋已经开咗六年,我嚟到通常除咗食佢最出名嘅樱花虾拉面,我都好钟意佢嘅特浓广岛蚝沾面,因为沾面唔系间间拉面店都有,用广岛蚝做汤底嘅更加少见,所以今日都系决定食呢个广岛蚝沾面❤️首先叫咗食拉面必叫嘅煎饺子,呢间嘅饺子系大阪烧style,最钟意上边啲木鱼碎,煎得啱啱好,封住啲肉汁,但又唔会太油,唔使额外嘅酱汁已经好味道👍🏻跟住到我嘅广岛蚝沾面,水准一如以往咁高,钟意食蚝嘅朋友一定唔可以错过!店员介绍原来佢嘅沾面汤底除咗又好蚝,味增,仲有豚骨,难怪咁汤底咁丰富🥹沾面嘅面质系烟靭有口感,呢个亦都系我中意食沾面嘅原因🫶🏻店员同我讲,原来而家推出咗期间限定嘅日本盐汤蕃茄拉面,而且佢哋将会有酱油拉面,好开心嚟到下次又会有更多选择🫶🏻

午餐
  • 特浓味噌广岛蚝沾面