2022-08-08 47 浏览
睇戏之前打算食个Brunch,喺Openrice见到湾仔都有Coffeelin Espresso,之前食过西环𠮶间Coffeelin,觉得好高质,梗系要试埋湾仔呢间啦。我哋要咗个鲜虾忌廉烟肉寛扁面。意粉嘅卖相好靓,份量都唔算少,食落好creamy,虾肉够爽口,烟肉都好香,好好食。另外要咗个义式三文治Alba,系风干火腿配软芝士佐松露油。卖相又系好靓,一上枱已经闻到好香松露味。个包烘到少少脆,中间夹住parma ham、芝士同菜,香口得嚟好有口感。嘢饮要咗Hojicha Latte,呢到嘅焙茶真系好香,加埋奶好好饮。朋友话Black coffee 都好出色,espresso底系好typical 嘅义式style,会推荐比钟意饮咖啡嘅人。餐厅嘅装修以橙色、绿色为主,仲有圆形嘅灯,同埋玻璃镜,有好多打卡位,好值得悠闲嘅weekend过嚟食嘢影相。