2024-03-16 39 浏览
突然同朋友好想食拉面,喺繁忙湾仔中揾到呢间隐世嘅拉面店,门面同入边装修都十分之日式,已经感觉好似自身喺日本嘅小店入边,所以就入去试试,果然满足到我哋嘅拉面瘾😛黑松露元贝赤鸡胸汤拉面($138) 见呢个系特色嘅产品,当然要叫一个嚟试吓啦。钟意fusion嘅朋友就可以试吓。元贝煎得好入味,加喺黑松露又香滑嘅鸡汤底度食,新奇得来又带点传统嘅拉面好有特色🤗黑蒜浓厚山药豚骨拉面($88)另外呢个就嗌咗佢嘅热卖黑蒜味嘅拉面。其实小店都有唔同嘅汤底可以选择。今次比较想食重口味小小嘅汤底,黑蒜味都几突出,唔错唔错👍🏻自家制饺子($35)钟意食饺子嘅当然就要嗌呢个啦。饺子皮煎到好香脆,入边馅料都好丰富。小店会加埋沙律酱等酱汁,所以口感好丰富,就好似喺日本随便一间食嘅小店一样咁好味。香炸三文鱼鲛呢个小食要嚟送酒就一流😋鱼鲛炸到好香脆好好味另外小店都坐得好舒服,服务又好好,如果经过又想食拉面嘅话,呢个系一个好选择🥳

黑松露元贝赤鸡胸汤拉面($138)

黑蒜浓厚山药豚骨拉面($88)

自家制饺子($35)

香炸三文鱼鲛
呢个小食要嚟送酒就一流😋鱼鲛炸到好香脆好好味