2025-01-03
Blingbling美食推介✨📍湾仔🌿OVO CAFE湾仔新派惊喜素食🌱💠💠💠💠💠💠💠💠今日同同事揾野食,行过OVO CAFE比佢地隔离既OVO GARDEN吸引~ 成间舖都系绿色植物,令人心旷神怡!☘️放lunch可以亲亲 “大自然” 比对眼睛放松下都系一件好事🧡 由于今日下午有事,所以我地就买外卖返公司食~ OVO CAFE全间都系食素既!不过个餐牌真系好令人怀疑人生😂点解素食但每一样菜名都系好似普通有肉既餐单咁既😂😂ok我地就试试佢😋😋Lunch 佢地有好多款set~ 有最大分量既 Jumbo,一般既Deli 同细分量既Light! 我今日唔算好肚饿,所以就拣左最细份既Light~ 轻食餐包 1️⃣主菜;2️⃣前菜/甜品;3️⃣小食;4️⃣饮品(是日饮品/原价饮品半价)💠四重芝士Impossible Meat肉酱流心蛋扁意粉 (set price: $100)🍝一打开就见到好靓既流心蛋原整系意粉上面~ 真系几有惊喜!impossible meat无论系外观定味道都同真肉无分别🧡就连我好钟意食肉都觉得呢个意粉唔错!!💠是日餐汤 - 南瓜汤南瓜汤我觉得比较稀,不过都重南瓜味~ 不过不失🎃💠花枝鱼饼花枝
📍湾仔
🌿OVO CAFE
湾仔新派惊喜素食🌱
💠💠💠💠💠💠💠💠
💠是日餐汤 - 南瓜汤
南瓜汤我觉得比较稀,不过都重南瓜味~ 不过不失🎃
💠花枝鱼饼
花枝鱼饼配搭泰式辣酱~ 食落无论口感同味道都同平时食开既花枝鱼饼无分别🥰一样香口,有咬口!!好味道啊~
💠热桂圆红枣茶
跟餐都有桂圆红枣茶岩晒我呢d养生人士🥰😂系茶包个种桂圆红枣茶,味道ok~ 不过不失💕
餐厅环境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服务质素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性价比:💰💰💰💰💰/5
OVO CAFE
📍湾仔湾仔道1号地舖
#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling湾仔 #湾仔美食 #ovocafehk #香港素食 #湾仔素食 #素食cafe #blingbling素食 #湾仔外卖 #素食外卖 #blingbling外卖