最近lunch食饱周围逛下,见到呢间好似bakery新开,望落款式好多又几吸引,同埋唔使排队就试下🤣。舖头粉绿色调好吸睛🤩,入面有少量堂食位,拣左曲奇同可丽露返屋企气炸锅焗返热先食。🔅Double Valrhona Chocolate Cookie ($18)焗完既曲奇好松化好香🤤!中间有朱古力酱够浓滑🤤,唔知系焗溶左朱古力粒定原本已经系酱,口感超正!朱古力控真系要试下!蚂蚁人食一半觉得唔算好甜。🔅Tahiti Vanilla Cannelé ($21)通常去bakery都会想试佢既可丽露,呢次见佢唔贵更加要试下!外层口感唔会过硬,少少脆,焦糖味好香。中间少少湿润但个人觉得再烟韧啲好食啲。💬2样甜品都好正,价钱又唔算贵,本身都仲有好多pastry卖,经过一定会再试🤤。
1960 浏览

Tahiti Vanilla Cannelé
Tahiti Vanilla Cannelé
🔅Tahiti Vanilla Cannelé ($21)