3天前
之前食过呢一间餐厅嘅尖沙咀分店都觉得几好食,所以今日经过湾仔大王东街就决定都食吓呢一间!佢下午嘅时候有午市套餐同埋二人套餐其实都非常抵食,我哋今日几个人食,所以就套餐拣咗一个,另外再散了一啲小食同埋一啲单点🤟🏻🥢泰式生虾,一份有七只,够晒我哋食,上面会有蒜蓉同埋辣椒,加埋餐厅自家调制嘅酸辣汁,我觉得非常开胃,酸酸辣辣咁,而且味道都非常泰国嘅风味,每一只都非常大只,再加埋有少少冰喺个底度,钟意食生虾嘅朋友真系绝对不能够错过!!🥢泰式炸春卷,春卷热辣辣即刻叫即刻炸,餐厅用咗好多唔同嘅馅料去入边、令到成个口感非常多元化,再加埋酸酸地,佢有一个自家调制嘅酱汁,成个口感亦都更加唔会好油腻!整体口感都唔错!🥢马沙文牛腩配薄饼,呢一个真系非常出色,餐厅系用泰国嘅黄咖喱,但系佢嘅咖喱加咗好多唔同嘅配菜,包括有蕃茄仔薯仔香茅,咖喱嘅味道非常香浓,非常适合配搭薄饼,薄饼亦都非常松脆,咬落去嘅时候亦都好松化,加埋咖喱嘅配搭简直就系正!!成个套餐嚟讲都非常抵食,同区我觉得呢一个价钱二人套餐,简直冇得输,仲要包两杯嘢饮!🥢泰式千层糕,一份有四件,热辣辣非常软熟,再加埋少少椰汁喺上边,钟意食嘅朋友唔可以错过,口感
🥢泰式千层糕,一份有四件,热辣辣非常软熟,再加埋少少椰汁喺上边,钟意食嘅朋友唔可以错过,口感非常烟烟韧韧,正宗泰国嘅口味!
总括嚟讲都非常抵食,我哋四个每人都系每人$100多啲,整体嘅CP值非常高!