今日去咗之前试过嘅一间楼上餐厅,整体感觉几好几抵食,值得再次分享。首先系前菜,有沙律同埋汤。凯撒沙律够健康,配上芝士碎同香脆嘅面包糠,口味唔会太淡。蕃茄汤,用新鲜蕃茄煮成,味道清新,够晒开胃。当然唔少得餐包,外面少少烘过,脆脆地,里面又够软熟。主菜我哋拣咗牛扒同埋黑松露意粉,配菜就拣咗薯条同薯蓉,呢度最正系可以无限refill 配菜,唔怕唔够食。薯蓉非常creamy。230 gram安格斯平铁牛扒,我叫咗五成熟,厨师嘅手势非常好,做到外面焦香,同时入面仲系好幼嫩。点埋阿根廷青酱,别有一番风味。意大利黑松露蘑菇意粉,蘑菇嘅份量够多,黑松露同橄榄油香气浓郁,食完都令人回味,最后仲用黑松露酱嚟沾薯条,非常惹味,系一个意外惊喜。饮品方面叫咗冻柠茶同冻柠水,一路饮一路食追加嘅薯条。
凯撒沙律

蕃茄汤

蕃茄汤,用新鲜蕃茄煮成,味道清新,够晒开胃。
餐包

当然唔少得餐包,外面少少烘过,脆脆地,里面又够软熟。

薯蓉

薯蓉非常creamy。
230 gram安格斯平铁牛扒

意大利黑松露蘑菇意粉

饮品方面叫咗冻柠茶同冻柠水,一路饮一路食追加嘅薯条。
2024-11-06
凯撒沙律