2021-08-04
🇭🇰La Moo Moo' s🥩🍴餐厅系湾仔 景观都算开扬布局带Classy 大酒柜同假火炉既设计座位唔算好阔落 大致都会听到隔离台讲咩🤣Lunch 黎到有两款Menu拣✌🏻分别系lunch menu $98 / set menu $328今次直接黎就试左set menu🤤-🍽Set Menu (💰$328)Set Menu 包左沙律🥗餐汤🥘包🍞任食薯条🍟但就唔包饮品同甜品🥗凯撒沙律份量多 钟意佢地面包粒同够多芝士🧀食落唔会觉得口淡淡🥘餐汤系蕃茄浓汤🍅落左Olive oil个人觉得浓度适中 唔会太腻✔️🍞Homemade Bread Roll最出色既系餐包👍🏻👍🏻👍🏻餐包一共上左4件非常松软 外层带点微脆 热辣辣 做得不错另外配左肉桂同牛油🧈肉桂比既份量较少 甜甜的唔算好重味 的确几好食🤤🤤就算唔钟意肉桂都可以试试👍🏻食完3款前菜已经觉得饱饱地😮💨🔪🥩signature 10oz premium NZ ribeye steak黎到美式扒房决定唔试其他剩系食佢地既牛扒分别叫左medium & medium rare分别有3种汁拣 black pepper, red pepper & o
餐厅系湾仔 景观都算开扬
布局带Classy 大酒柜同假火炉既设计
座位唔算好阔落 大致都会听到隔离台讲咩🤣
Lunch 黎到有两款Menu拣✌🏻
今次直接黎就试左set menu🤤
🍽Set Menu (💰$328)
Set Menu 包左沙律🥗餐汤🥘包🍞任食薯条🍟
食完3款前菜已经觉得饱饱地😮💨
黎到美式扒房决定唔试其他
剩系食佢地既牛扒
分别叫左medium & medium rare
分别有3种汁拣 black pepper, red pepper & onion
牛扒外层有点焦香 不过就冇靓靓既烤纹
切开入边熟度都可以 望落两件都系medium
牛味浓郁 再加free flow 薯条🍟
薯条够热够脆👍🏻✔️
不过上碟份量都已经多到食唔哂啦
我地额外加左个心太软两个人share食
🍫Chocolate Lava Cake with Vanilla Icecream (💰$59)
心太软系偏身一点个种
配埋云尼拿雪糕🍨一啖啖接住食哂