2024-11-07 497 浏览
原来湾仔船街角落隐藏左一间特色小餐馆,好有外国小餐馆嘅感觉,仲系中西fusion菜🤩 餐厅环境雅致,好适合放工黎chill 一 chill🥰 店员仲会好热情咁介绍菜式,如果有order 辣嘅菜式,仲会好贴心问洗唔洗少辣。餐厅菜式真系好特别,就好似个risotto咁,系用clay pot上碟,仲以为系煲仔饭😝 Risotto煮得啱啱好,有浓浓嘅大闸蟹糕味,唔怪得menu写must try!😋 鳕鱼上面系有d麻辣腊肉碎咁,带有中式风味,冇谂过依个配搭系好match☺️☺️ 另外我地仲试左餐厅新菜式Bone Marrow,我地从来都未试过bone marrow,一般都只系食steak😅 佢地个Bone Marrow酱汁酸酸甜甜,配有洋葱,蘑菇同牛骨髓,都几好味😍仲有好多橄榄油配蒜蓉包,作为前菜几开胃😍🌟1️⃣𝘽𝙤𝙣𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙧𝙤𝙬🍖牛骨髓🌟2️⃣𝙃𝙖𝙞𝙧𝙮 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 🦀大闸蟹糕烩饭3️⃣𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠𝙞𝙣𝙠 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝘾𝙤𝙙 𝙁𝙞𝙨𝙝麻辣墨鱼汁银鳕鱼

🌟1️⃣𝘽𝙤𝙣𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙧𝙤𝙬🍖
牛骨髓

大闸蟹糕烩饭

3️⃣𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠𝙞𝙣𝙠 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝘾𝙤𝙙 𝙁𝙞𝙨𝙝
麻辣墨鱼汁银鳕鱼
Bone  Marrow
Blackink  Sauce  Cod  Fish
Hairy  Crab  Butter  Risotto  🦀
Bone  Marrow
Blackink  Sauce  Cod  Fish
  • 大闸蟹糕烩饭