2016-04-16 858 浏览
今日有事去湾仔工作,甚少出呢区既我有D吾认得路,想食个Lunch,撞下撞下见到呢间餐厅Lunch Set系呢区算平㖞,就决定一试. 上到去听老板娘介绍原来呢间餐厅系内地都几出名,有二百几间分店,佢地炆锅尤其出名,下次多人gathering 可以试下! 今次我叫左夏果咕噜鱼块配上海菜饭,仲有一个前菜,我就拣左效外油菜☺女仔怕肥嘛!所以我十分喜欢有菜比客人拣,因为出街食饭好多都系多肉,见到都怕 讲番个鱼,经油炸后吾会话好油,鱼肉都算滑同淋!大概有5件既份量绝吾吝啬!仲有好多配料,洋葱,菠萝,甜椒…非常不错!个汁都吾错,吾会话太少,呢个酸度如果配白饭相信会好开胃!不过,我选左上海菜饭,感觉健康D,呢个菜饭真心好食!饭吸左小小菜汁,吾干身,带出小小咸味,所以吾捞咕噜汁食都相当一流!份量呢,女仔一家够饱,至于男士们,相信都会足够,因为跟餐仲有甜品同餐饮呢! 我叫左杯洛神花蜜,有D椰果我几like!不过好似甜左小小 食完呢餐真系饱晒!都只系$48,呢个价仲有咁多野食,系湾仔绝对抵食! 佢地Lunch原来都有迷您炆锅!有几款比您拣,下次再黎试下先
夏果咕噜鱼块配上海菜饭

2016-04-05