2022-08-29
🚩幸屋我嘅目标系食匀全香港嘅沾面!湾仔依度有间人气小店,佢哋嘅拉面同沾面都好出色🙌🏻舖位虽然唔大,不过人流都真系好多,要食嘅记得预早少少过嚟啦〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈虾汁帆立贝沾面 $128呢度嘅沾面汤系我食过咁多间里面最浓稠嘅,点解咁讲?因为影紧相嘅时候个汤已经结左一层薄膜喺上面🤤沾面配料都好丰富,唔好以为剩系得帆立贝,佢仲有叉烧,木耳,樱花虾,椰菜,洋葱,笋同埋蛋!佢哋嘅面比较偏向似乌冬,挂汁程度都尚算可以😋🌈蒲烧鳗鱼丼 $98OM,原条咁上,而且啲鳗鱼汁都足够多,流晒落啲饭度🤤鳗鱼面头有微微煎香过,唔会淋啤啤,湿粒粒,同埋调味都好好😋仲有只温泉蛋,比你蛋汁捞饭,超级满足🥹不过如果可以多少少饭就好啦,而家个比例系𩠌多个过饭好多🌈和风炸鸡 $45依个炸鸡同我地平时食嘅唔同,平时食嘅都系好干身脆口,但依个睇相就见到好似有啲酱油咁嘅野😨不过食落口又有惊喜㖞!佢嘅炸鸡冇乜粉,所以有酱油都唔会浸到啲粉甩晒🥹反而鸡肉都几嫩滑,啲酱油其实系烧汁黎嘅,所以冇违和感嫁!🌈吉列广岛蚝 $42炸皮好酥脆但又唔会成口油,不过要小心啲食,因为里面真系超级热辣辣!蚝亦都唔会有异味同苦味,点埋沙律酱食
🌈虾汁帆立贝沾面 $128
🌈蒲烧鳗鱼丼 $98
🌈和风炸鸡 $45
🌈吉列广岛蚝 $42
炸皮好酥脆但又唔会成口油,不过要小心啲食,因为里面真系超级热辣辣!蚝亦都唔会有异味同苦味,点埋沙律酱食就一流!