2022-01-12 313 浏览
Weekend Brunch $288 ppSharing Starters 一共有四款🔸Moo Ping 猪肉串烧,佢啲酱汁系好惹味,完全系精粹,我哋几乎用埋啲酱汁点之后嘅菜式🤣🔸Som Tum呢个青木瓜沙律要留意,比较辣!🔸Larb Moo我哋睇漏咗小食有猪肉肉碎,煮食又叫咗差唔多既肉碎😂傻左🤣🔸Tom Yum Kung餐厅系半开放式,比较当风,当日有啲冻,饮咗呢碗热辣辣嘅冬阴功稍为暖返啲,辣辣地都几好饮☺️Mains 每人一款🔸Lump Crab Omelette, Crispy garlic (+$88)呢个系煎得好香嘅蟹肉奄列,香嘅原因系佢落咗好多油,所以好邪恶😈🔸Stir-fried pork mince, thai basil, chili, fried egg 🍳留意番小食都有肉碎,个人建议唔好好似我哋咁重复拣返肉碎做主食😂其实系炒得几香,味道都唔错,送饭一流😋Btw只黄胶到有啲搞笑🤪🔸Thai Tea(H) $38🔸Up to you🍹$98估唔到热嘅泰式奶茶几好饮,而且好欣赏佢唔算甜,茶味都几香,平时喺出面饮嘅泰式奶茶系超级甜。另外叫多杯Cocktail,热情果加青柠
Weekend Brunch $288 pp
Sharing Starters 一共有四款

🔸Moo Ping

🔸Som Tum
呢个青木瓜沙律要留意,比较辣!

🔸Larb Moo
我哋睇漏咗小食有猪肉肉碎,煮食又叫咗差唔多既肉碎😂傻左🤣

🔸Tom Yum Kung

Mains 每人一款

🔸Thai Tea(H) $38

🔸Up to you🍹$98

估唔到热嘅泰式奶茶几好饮,而且好欣赏佢唔算甜,茶味都几香,平时喺出面饮嘅泰式奶茶系超级甜。另外叫多杯Cocktail,热情果加青柠Vodka,超冰冻,食完辣嘅饮几正!

总括嚟讲,依间餐厅比较适合夏天去,啲装修都几靓好泰国feel,嘢食都OK嘅😋只系我哋𠮶日去到比较大风坐到有啲冻🙈

📍#RUAM (#湾仔美食)
湾仔庄士敦道60号J Senses1楼9号舖