餐厅: 麥麥屋
资讯:

2022-10-16 455 浏览
麦麦屋系湾仔隐世餐厅,只开平日中午,平日放lunch时间迟左都未必有位,不过真心高质好好味食过好多次,之前次次都叫卡邦尼意粉,因为真系好好味。好多地方都有卡邦尼意粉,好食既唔多,呢间系好好味。不过今次想介绍更好味既意粉:白汁蚬肉花雕酒意粉 🍝 配 桂花乌龙茶 有一次见有新Menu,俾蚬肉花雕酒吸引左,蚬肉好有酒香,加埋白汁洋葱出奇地超夹超好味,之后就每次都系叫呢个另外一赞系佢餐饮系可以跟花茶,有几款系免费,成个感觉好健康不过,如果唔系早黎,或者lunch时间好赶就未必建议,因为得老板娘一个煮,逐个煮,精心炮制,人多既时候出野食可能要耐少少,不过绝对值得等,因为超好味

白汁蚬肉花雕酒意粉 🍝 配 桂花乌龙茶
白汁蚬肉花雕酒意粉

另外一赞系佢餐饮系可以跟花茶,有几款系免费,成个感觉好健康