2023-10-17
位于湾仔既呢间日式串烧小店原来大有来头🤩日藉串烧师傅来自涉谷60年历史既串烧店,仲有全港唯一18CM长既串烧,大满足吖🎉而佢地逢星期四五六会营业至凌晨2点,加埋最近新设12人Party Room房,约埋班FD一齐叹住串烧吹下水真系好正嫁😃 💫 炭烧牛小排 $138牛小排烧至外脆内软嫩,而且满满肉汁❣唔需要额外加任何调味已经够好味!💫 鳗鱼炒饭 $98铁板形式上枱,趁热再系鳗鱼饭周边倒入蛋浆🍳,鸡肉keep到滑溜,鳗鱼饭粒粒分明,鲜甜可口💫 铁板饺子 $68(8只) / $98(15只)的的骰骰既饺子底层煎至香脆,一咬开外皮就食到肉馅既汤汁😝💫 金菇猪肉卷 $40呢款串烧一食已经觉得好正😍猪肉烧至带点焦嫩,里面既金菇一咬落去就爆哂汁咁🤤外脆内爆汁!!😆💫 鸡软骨 $38呢款采用鸡胸软骨,食落好爽口,仲有啲鸡肉痴住软骨,一啖有齐两种口感😝💫 冲绳苦瓜酿免治鸡肉 $48厨师推介既冲绳苦瓜酿免治鸡肉~冲绳苦瓜苦味虽然重,但配搭免治鸡肉,味道互相配合,层次几丰富💫 鸡翼饺子 $58 (2只)蜜脆鸡翼外皮里面包住鸡肉馅,啖啖肉、同样外脆内Juicy😚💫 烧明太子饭团 $38饭团外层带点牛油焦香🧈,
💫 炭烧牛小排 $138
💫 鳗鱼炒饭 $98
💫 铁板饺子 $68(8只) / $98(15只)
的的骰骰既饺子底层煎至香脆,一咬开外皮就食到肉馅既汤汁😝
💫 金菇猪肉卷 $40
💫 鸡软骨 $38
💫 冲绳苦瓜酿免治鸡肉 $48
💫 鸡翼饺子 $58 (2只)
蜜脆鸡翼外皮里面包住鸡肉馅,啖啖肉、同样外脆内Juicy😚
💫 烧明太子饭团 $38
饭团外层带点牛油焦香🧈,面层加上带辣度既明太子酱,味道层次丰富🍙
💫 鸡肉棒 $48
食串烧必点既免治鸡肉棒比一般鸡肉棒更长,配搭鸡蛋酱汁,啖啖肉🤤
💫 Kirin Ichiban Beer $48 (like 社交平台可享买一送一)