2021-03-05 1068 浏览
食肉兽又出动啦大日晏就想食港式扒, 但lunch食铁板又唔系咁合适, 啲衫会有阵味之余, 仲要到夜晚收工先有得冲凉于是同事就propose食另一间湾仔饭堂-美味天皇虽然我哋去果日落雨, 但依然有好多人等位成间餐厅都系满满嘅人, 超有人气美味天皇嘅座位唔阔落, 整体环境都算唔上好干净, 究竟有咩魅力令咁多人蜂拥而至呢? 大食妹一于为大家试一试味<肉眼牛扒黑椒汁配薯菜>大食妹嗌左份经典嘅肉眼牛扒黑椒汁配薯菜美味天皇嘅薯菜系薯格如果唔钟意都可以免费转饭或意粉, 沙律就要加5蚊肉眼牛扒好大一块虽然系港式扒, 但粉嘅感觉唔强烈, 肥瘦适中, 煎得窿窿地恰到好处仲淋上左大量黑椒汁, 有够豪气, 我欣赏黑椒汁唔算好辣, 但足够浓郁薯格都好脆, 份量唔少, 大食妹食就啱啱好大食嘅朋友可以upgrade加大薯格除左主食同野饮, 套餐仲有跟是日甜品大食妹食果日可以拣芝士蛋糕或提拉米苏, 大食妹就拣左提拉米苏呢个提拉米苏味道就比较一般, 但有得食总系开心嘅
食肉兽又出动啦
于是同事就propose食另一间湾仔饭堂-美味天皇

虽然我哋去果日落雨, 但依然有好多人等位
成间餐厅都系满满嘅人, 超有人气
<肉眼牛扒黑椒汁配薯菜>
大食妹嗌左份经典嘅肉眼牛扒黑椒汁配薯菜
美味天皇嘅薯菜系薯格
如果唔钟意都可以免费转饭或意粉, 沙律就要加5蚊

肉眼牛扒好大一块
仲淋上左大量黑椒汁, 有够豪气, 我欣赏
黑椒汁唔算好辣, 但足够浓郁

薯格都好脆, 份量唔少, 大食妹食就啱啱好
大食嘅朋友可以upgrade加大薯格

除左主食同野饮, 套餐仲有跟是日甜品
呢个提拉米苏味道就比较一般, 但有得食总系开心嘅