2022-06-15
日日都操就系为咗晏昼或者夜晚果餐,知道今晚都系食素、晏昼梗系未能食素啦,所以 去咗 湾仔 潮牛腩,价钱除非有好,唔紧要最紧要物有所值,即刻叫碗爽腩河开心下先,上抬后我以为睇错,收我$98一碗,俾五大嚿牛腩我,唔知以为今日我生日,大佬我叫爽腩你就俾啲坑腩加肥膏Remix我,唔系一旧牛腩带少少肥膏就叫做爽腩呀大佬,啲河粉潮涨,我都知道冒险㗎喇,但系冇谂过会冒险到呢个点,九记、水记、传承牛腩全部都唔敢收呢个价钱,你敢收就要俾啲良心食物人哋啦、汤底标明用咗18个钟头牛骨熬出嚟,我饮完由湾仔口渴到尖沙咀,可能真系用咗18个钟头熬出嚟不过唔系汤底系味精制造过程。每个人都需要有第二次机会,我见到个餐牌上有猪脚筋,呢个系一个十分之有Heart 嘅食品, 于是谂都唔谂你都碗猪脚筋X自制韭菜饺粗面, 平心而论猪脚筋系好食嘅,冇雪味,韭菜饺10分饱满,充满韭菜,食食吓忽然遇到我初恋情人「蚊芝」,好彩我太座唔系坐我侧边,我即刻同佢打个招呼先,跟住我介绍「蚊芝」之俾侍应姐姐认识一下,侍应姐姐谂都唔谂就即刻棒打鸳鸯、搞到我最后同「蚊芝」不能有情人终成眷属