2024-06-26
好朋友钟意食素食,今日就带佢黎试下,有间餐厅叫OVO cafe bookmark 好耐想带佢去试,今个星期终于有时间啦😋入到cafe感觉环境好舒适,好多植物摆设,坐位好阔落唔会感觉好压迫,一坐低我哋叫咗两个dinner set🥰🥰🌟四重芝士Impossible Meat肉酱流心蛋扁意粉(五辛,奶,蛋) Dinner set🌟是日餐汤-蘑菇汤🍲好有口感又唔会太浓味,将蘑菇搅碎再加奶煮,保持到蘑菇嘅鲜味👍沙律🥗会加埋水果,唔会令到客人觉得好清淡小食-麻酱鸡丝粉皮(蛋)🐓鸡丝粉皮主要食酱,佢个粉皮好弹牙,鸡丝亦好似食紧鸡一样意粉🍝做得好似真嘅肉酱意粉,而且芝士味好重,又唔会话味道好怪又唔腻,彷佛好似食紧真嘅肉酱意粉一样🤎热七色花茶🍵🌈有7种洋甘菊、玫瑰、金盏花、桂花、胎菊、茉莉花、高原绿萝花会令你减压、放松、美容养颜😻🌈🌈🌟黑松露炒蛋猪柳汉堡🍔(五辛,蛋) Dinner set 🌟是日餐汤-蘑菇汤沙律🥗小食-花枝饼用菇做口感好似,炸到脆卜卜黑松露炒蛋猪柳汉堡(五辛,蛋) 🍔个burger嘅猪柳好似真系食紧猪柳一样,将黑松露炒蛋加猪柳好夹,而且个包放耐左都好好食,下次可以再encore😍💜冻红
是日餐汤-蘑菇汤🍲
沙律🥗
会加埋水果,唔会令到客人觉得好清淡
小食-麻酱鸡丝粉皮(蛋)🐓
鸡丝粉皮主要食酱,佢个粉皮好弹牙,鸡丝亦好似食紧鸡一样
意粉🍝
热七色花茶🍵🌈
有7种洋甘菊、玫瑰、金盏花、桂花、胎菊、茉莉花、高原绿萝花
会令你减压、放松、美容养颜😻
🌈
🌈
是日餐汤-蘑菇汤
沙律🥗
小食-花枝饼
用菇做口感好似,炸到脆卜卜
黑松露炒蛋猪柳汉堡(五辛,蛋) 🍔
冻红石榴汁🍹
饮得出系新鲜石榴制,鲜甜可口🩷
最后叫左个不可缺少既甜品
🍫🥧朱古力榛子酥饼
一啲都唔腻,甜度适中,加入nuts果仁极为香浓,为呢餐划上完美句号。😻💯
今次去试新派素食cafe好有惊喜,因为有啲植物肉会有个怪怪嘅味,今次试Impossible Meat真系好好食,下次可以再encore ❤️