餐厅: AERA
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-18 128 浏览
完成咗一个大project 今晚要去庆祝吓之前行过已经见到新开呢间餐厅好有格调一于试吓佢哋嘅Dinner Set😛餐厅装修简单舒服 而且系open kitchen可以睇到厨师煮嘢食嘅过程😬Tasting Menu $1188@ 有十个course每一道菜都好精心准备 亦都会有厨师介绍睇得出全部都落咗好多心机 好值得赞赏👍🏼1️⃣Amuse Bouche有三样前菜 Mussel Panna cotta好特别 估唔到青口同埋带动都可以一齐食😍Honey Pea Tart都好有惊喜🥰2️⃣Starter未来粟米🌽带子粒融合埋一齐好开胃😋3️⃣Bread系自己发烤嘅sourdough 入面有日本豉油 仲有特别调配嘅牛油🤤4️⃣Second Starter另外有呢个紫苏醋饭上面有北海道海胆 最顶系Shellfish foam味道好夹 海胆味唔会抢咗其他野食 恰到好处5️⃣Third Course厨师介绍呢道菜需要三日完成 第一日用麦芽糖腌制第二日风干第三日先烧食完呢个course之后有一杯青柠梳打用新鲜柠檬榨出黎 虽然好酸但系好开胃等我哋清一清个喉咙再去食下一道菜6️⃣Fourth Course香煎马友 鱼肉质感嫩滑
完成咗一个大project 今晚要去庆祝吓
之前行过已经见到新开呢间餐厅好有格调