2023-02-26
餐厅环境充满和风,位置阔落舒服👌🏻餐牌全日一样,肉类方面就有牛/鸡/猪可以选择!今次就要左一个sukiyaki set 一个shabu shabu set,其实两个人去嘅话我都建议可以叫两款试下(除非你真系超钟意sukiyaki)😂有shabushabu 中和返d 油腻感同埋浓郁嘅酱料味道,个人觉得感觉良好d🤩前菜方面都好吸睛🤩 番茄仔超甜🍅带子刺身好大粒😳加埋柚子汁味道清新!和牛他他食落似吞拿鱼,唔会有腥味/好生咬唔开嘅口感👌🏻最后有海蜇头,食落爽口,加左醋真系几酸下,醒下胃😆SUKIYAKI SET/日本产黑毛和牛赤身肉 $579/事关我唔钟意食d 好肥好多雪花嘅牛,所以贵牛都系唔啱我🤣赤身完全啱我口味,唔会好多脂肪得黎牛味浓郁🤩 虽然话唔肥但系雪花都已经好靓,质地未到入口即溶嘅境界但系佢有一定厚度都好软熟😍 食落口个下真系大满足😍 佢嘅sukiyaki 酱汁唔会太咸,系略带甜味,唔会盖过牛肉嘅味道,点埋蛋浆食口感更加顺滑🤩SHABU SHABU SET/日本产黑毛和牛西冷 $619/shabushabu 就有另一番风味,昆布汤相对清淡,但系可以中和一下sukiyaki 嘅油腻感,
SUKIYAKI SET
/日本产黑毛和牛赤身肉 $579/
SHABU SHABU SET
/日本产黑毛和牛西冷 $619/
shabushabu 就有另一番风味,昆布汤相对清淡,但系可以中和一下sukiyaki 嘅油腻感,牛肉方面虽然话系西冷不过唔知点解望落碟赤身好似仲肥过佢😅 shabushabu 煮牛令牛味更突出,质地都非常软熟🥰
蔬菜方面,我建议全部都系shabushabu 食,我将部分放左系sukiyaki 到结果蔬菜太吸汁,咸到唔系好食得晒😭 我好钟意佢个福袋🤩入面有芝士年糕,口感烟韧好好食😆
最后饮番杯热茶,食下和菓子、蕨饼同埋红豆😆