2024-11-15
今日同表妹嚟到「一游」餐厅,真系好精彩嘅体验!「和牛炒饭」一定要第一个赞,粒粒分明嘅米饭带住浓郁嘅和牛香,连平时食得少嘅表妹都话要添饭!最开胃嘅系「蕃茄海鲜石头汤」,个汤底香浓鲜甜,海鲜新鲜又够晒份量,等我哋一碗接一碗。第二至爱就系「鲜蟹肉扬豆腐煮」,啲日本豆腐软绵绵,蟹肉更加系多到流晒出嚟,真系好抵食!配埋支「一心」清酒就更加完美,入口顺滑唔呛,连表妹都话要试吓。今晚最新鲜嘅一定系「左口鱼薄切刺身」,个个薄片都透光,配上店家特制酱汁就更加开胃。「海鲜天妇罗」嘅海鲜款式多到惊讶,炸得金黄香脆又唔漏油,表妹话佢从来冇食过咁好味嘅天妇罗。压轴嘅10贯寿司更加系令我哋惊喜,每款都做得好精致,啲鱼生新鲜度。真系要推介呢间餐厅俾身边嘅朋友,特别系𠮶个和牛炒饭,绝对系店舖招牌之选,一定要试!下次约朋友嚟食饭一定要再嚟!