2020-11-27 171 浏览
呢间之前食过好多次 我谂应该都有10几次 真系整得好好食 好高质👍我同妈妈叫咗二人前套餐 有二选一嘅沙津 二选一嘅小食 选四串串烧拼盘 自选拉面/丼两碗 同埋甜品/汽水 价钱都系$288 仲要免加一 而且店员好nice 服务态度超级好软壳蟹沙津 次次嚟到都系叫呢个沙津 软壳蟹大大只 整得又脆卜卜 食落有鲜甜嘅味道 而旁边会俾沙律汁 自己钟意倒几多就几多 好多菜 洋葱 粟米 仲有蕃茄仔 好fresh好健康🙈和风饺子呢个必食 超正超好食 食过一次再食其他饺子 完全返唔到转头 呢间嘅饺子系世界级好味🤯🤤饺子热辣辣 仲要里面嘅肉馅好鲜甜入味 而且饺子上面嘅米浆超级香脆可口 真系劲好食 暂时仲未食到比呢间更加好味嘅饺子 所以嚟到呢度都系叫呢个 下次有机会再出湾仔 会试下芝麻手羽串烧拼盘 今次叫咗盐烧牛舌 烧鲭鱼 烧冬菇 同埋烧茄子 款款各有特色 烧得都好入味 不过我觉得以前整得好食啲 可能今次整得唔够热 令到落差有一段距离黑武士妈妈拣咗呢碗拉面 我之前食过系好浓嘅山药汤面亦都整得唔错 而叉烧方面拣咗御屋 可以试到两款唔同嘅口味道 仲有一大粒糖心蛋 好好味吖🤤🥰金武士第一次试呢个汤底 汤嘅味道偏淡

串烧拼盘
串烧拼盘

金武士
第一次试呢个汤底 汤嘅味道偏淡 唔够入味 不过其他配料都同其他拉面一样咁好食
金武士

蜜桃梳打
原本想叫绿茶雪糕 因为之前食过呢间雪糕好好味 绿茶味够哂浓郁 不过暂时无得叫 而蜜桃梳打味道偏甜 如果冲得淡返少少 就会好啲啦
蜜桃梳打

巨峰梳打