2023-10-19 67 浏览
如果黎湾仔会推介呢间好食嘅星马菜餐厅,除咗菜式吸引之外,有种好似去咗新加坡旅行嘅感觉咁,另外价钱都好合理,份量又好大,一定你食到饱饱🤩 「焗农夫咖喱包配香茅鸡扒」呢个超特别,可以拣新加坡咖喱或者小印度蕃茄咖喱🍛 农夫包烘得好脆,一定要趁热食,再配埋咖喱同埋香茅鸡扒好好食👏 除咗鸡排之外仲可以拣厚切猪扒或者咖喱牛腩或牛脷添🤩 「马来肉骨茶套餐 」肉骨茶系星马菜必叫之一,用嘅药材味好香口,配埋白饭同埋油条好满足😊「鲜虾娘惹喇沙掺掺 」喇沙系我其中一样最钟意食嘅星马菜式,好钟意佢嘅喇沙汤底,汤底好浓,再配埋新鲜虾好开胃 🦐 面可以拣米粉、油面或者掺掺,个人比较钟意掺掺,因为个口感比较丰富啲😌「爆泡拉茶」饮品方面一定要叫呢个招牌爆泡拉茶🧋 顾名思义啲泡泡真系好似爆炸咁🤣 奶茶就系传统星加坡拉茶,又香口又有茶味👍「青柠梳打」青柠梳打呢个系个个都好钟意嘅饮品🍸 青柠好清甜,另外都好解渴😌

「焗农夫咖喱包配香茅鸡扒」
焗农夫咖喱包配香茅鸡扒

「马来肉骨茶套餐 」
马来肉骨茶套餐

「鲜虾娘惹喇沙掺掺 」
鲜虾娘惹喇沙掺掺

「爆泡拉茶」