2023-02-20
🐳上个星期去咗湾仔呢间装修超靓嘅意大利菜食饭,✨最惊喜嘅系𠮶度嘅环境真系好靓,🌸景观开阳之余,装修充满住意大利风情。👻食咗一个好满足嘅午餐。.✨一坐低店员就会问你想要still定系sparkling water同埋比一篮面包俾我哋,🥖面包上枱嘅时候仲暖暖地,两款面包嘅质地都唔同,🤪不过我哋都觉得几好食。.🐷 Trippa Alla Trasteverina 👅8/10 $178呢个系一个罗马式炖牛肚,🐮牛肚嘅部位用咗金钱肚,🫰🏻质地非常软冧,😚完全唔会觉得有怪味。🧀入口好香芝士嘅奶味同埋牛油香。.🐷 Maccheroni Amatriciana 👅9/10 $288🍝呢个蕃茄酱猪颊肉通粉食落去超级香口,🍗味道混合左猪颊肉嘅油香、🧀芝士嘅奶香同埋🍅蕃茄酸酸甜甜嘅味道。🍝加埋通粉吸左劲多汁,口感又够烟韧,💓自己同朋友都食唔停口,🤣超快k.O.咗全部。