2023-04-14 62 浏览
终于介绍素食,今次介绍位于三级历史古迹——旧湾仔街市入面嘅素食主题餐厅,边个话素食净系食菜,配上Impossible Meat一样咁滋味~🍕 玛格丽特芝士薄饼 $118玛格丽特芝士薄饼香脆可口,丰富茄酱,浓烈芝士,每一啖都能够感受到薄饼酥脆同芝士浓郁。虽然论配菜而言,薄饼略嫌少少单调,但整体而言,薄饼酥脆可口,茄酱同芝士鲜美浓郁,味道不错。🍝 四重芝士肉酱流心蛋扁意粉 $128四重芝士肉酱流心蛋扁意粉味道非常丰富,Impossible meat味道同真正肉类非常接近,肉酱浓郁,芝士丰富。而且流心蛋部分令人惊艳,蛋黄慢慢流出,与肉酱同意粉融合一齐,令成道菜口感更丰富。🍺 Si L Dan IPA $58比个有趣嘅名吸引,Si L Dan IPA系混合松叶同柑橘手工啤酒。呢款啤酒非常清新同独特,既带有柑橘同松叶香气,亦给予人一种自然同清新感觉,口感非常清爽,带有微妙的苦味同柑橘味,啤酒味道平衡,唔会太甜亦唔会太苦。

🍕 玛格丽特芝士薄饼 $118

🍝 四重芝士肉酱流心蛋扁意粉 $128