2024-08-09
今日同朋友庆祝佢揾到新工,所以黎湾仔呢间高级韩式餐厅食韩烧!之前听朋友讲话呢间餐厅环境好靓气氛好好~ 食物又高质,所以就㨂左呢间~ 既然系庆祝,所以就食好啲,我地叫左个盐砖和牛西冷牛扒🥩!! 呢个盐砖系列真系第一次食,几特别~块盐砖都几靓,晶莹剔透~ 烧完将成块扒摆系上面,就会有盐味~ 听店员讲呢块盐砖系喜马拉雅山既盐! 好似好高级😂 讲左咁耐块砖,系时候讲个主食! 呢个和牛西冷好正! 脂肪油花好均匀,好靓,而且店员会问你洗唔洗帮手烧~ 呢块扒咁珍贵,咁当然系交俾专业既人黎烧啦~ 果然烧到岩岩好! 肉质好腍,好香牛味,而且有入口溶化既感觉! 朋友都食得好开心! 另外我地叫左酱油盛盒~同黑毛猪盛盒!再加个海鲜煎葱饼同两杯野饮! 酱油盛盒入面有两只酱油虾同酱油带子! 因为朋友好钟意食韩式酱油系列! 所以叫左呢个,佢话个味道腌得好正啲虾好甜! 黑毛猪盛盒好抵食~ 有猪肠! 腌猪皮、五花肉同猪梅头肉! 腌猪肠烧到好焦香好好味,五花肉同梅肉都好高质,唔会有猪膻味~ 海鲜煎葱饼煎到超香脆,我最钟意就系食边位位置! 因为更加酥脆😋🥰最后食埋个蜂蜜雪糕! 真系有一小砖蜂蜜系入面! 好清甜!雪糕都好
黑毛猪盛盒好抵食~ 有猪肠! 腌猪皮、五花肉同猪梅头肉!
最后食埋个蜂蜜雪糕! 真系有一小砖蜂蜜系入面! 好清甜!雪糕都好滑好正~
整体我同朋友都食得好开心,餐厅气氛真系好好,而且有专人帮你烧已经好好~
值得再黎庆祝食饭~