2021-12-05 1125 浏览
主打轻食嘅咖啡店多数都系打卡嘅好地方。呢间Elephant Grounds 好有置身外国嘅感觉♥️服务算唔错,虽然冇笑容但反应同服务都算快。食物方面,老实讲⋯算几一般⋯咖啡都唔系太出色⋯但环境舒服度同整个用餐体验系会令人想再去嘅。点咗杯Latte♥️揾花好靓又大杯♥️但味道就好一般,可能中环太多好咖啡,呢间真系好一般😅主菜Egg Benedict 送到嚟又系靓到会哗一声~两粒poached eggs 圆辘辘好得意,两粒大细一致系精心设计过♥️ 虽然poached eggs里面做唔到流心(变咗糖心),但我本人觉得咁样更易入口🤤虽然味道唔会太令人惊艳,但视觉上就好享受😂另外仲叫咗碟🦀cake Benedict, 好多🦀肉,口感外脆内软,正常发挥嘅味道😂口痕叫咗件 croissant $20 😨 大家可以唔驶点,真心唔好食⋯又劲细件⋯劝大家食返 BakeHouse, Gontran Cherrier, Dominique…贵多少少但包满意。呢间嘅包点似系摆好睇,但唔好食。

服务算唔错,虽然冇笑容但反应同服务都算快。

虽然味道唔会太令人惊艳,但视觉上就好享受😂