呢间新开🎊嘅 café☕️位于湾仔🚇囍帖街附近嘅明仁里,位置📍自成一角,有种隐世 feel😎 ,感觉几 chill☺️。入面装修😊简约,大量采用🪵木系家具,感觉温暖😌舒适。另外仲有张大🥰木枱,上面摆咗🎄圣诞树同埋赛车🏎️模型做装饰有少少😎型格感。来到 café 就当然要🤤试吓佢哋嘅☕️咖啡啦,Piccolo 味道好浓郁😋,拉花又靓😍,Dirty 温度味度层次分明👍。主食方面,佢哋嘅 Classic Carbonara 🍝顾名思义源用咗经典🥰配方,内含 onion、guanciale、pancetta 同埋 egg yolk,十分高质又🧀芝味!Sunset Egg Benedict 配搭几🤩新颖,用咗松软嘅 pink focaccia🤤做个 base,上面有 beetroof mash, poached egg🥚同埋 beet hollandaise sauce,成道菜都系🦩粉红色,少女心💖满满。入口绝对食得出🤩佢哋用嘅系高级蛋🥚,蛋黄色泽橙红,味道十分之😍浓郁,配埋带少少🤏甜味嘅红菜头蓉同埋红菜头荷兰酱,十分之好味😋!甜品🍮方面,我哋拣咗 Azuki Beans 🫘 Cream Roll🍰,松

入面装修😊简约,大量采用🪵木系家具,感觉温暖😌舒适。

Sunset Egg Benedict 配搭几🤩新颖,用咗

甜品🍮方面,我哋拣咗 Azuki Beans 🫘 Cream Roll🍰,松软嘅蛋糕卷住🥰满满又香又甜又滑嘅红豆🫘忌廉,十分之唔错。

午餐