2022-05-02
开翻夜市堂食 当然要出黎食下新野啦! 发现利东街嘅新派fusion日料理🍣 Misu Seafood Cuisine🍱餐厅环境设计好舒服 四周用好多清酒🍶布置 系咪唔饮翻少少都唔得啦!🥂哈哈哈我哋今次拣左2个精选套餐🍽️($288/位)沙律同面豉汤🥗系野菜沙律,用咗自家制千岛酱上面有d蟹籽 好爽前菜🍣甜虾三文鱼油甘鱼刺身厚切嘅刺身 好鲜味~ 油甘鱼亦都好肥好滑甜虾🦐大大只 非常鲜甜🫕新鲜南非矶煮鲍鱼用新鲜南非鲍鱼 慢煮五个钟 再用矶煮汁浸24个钟! 食落好入味 好够霖身,鲍鱼充满甜甜地嘅矶煮汁味!🥘活鲜蟹鲍鱼汁焗饭(两位起)呢个饭喺之前就好想试,系即叫即制嫁!原煲上台先开盖 就立刻闻到好香🦀蟹膏同鲍鱼汁味~店员好细心咁介绍翻个焗饭系用新鲜鲍鱼汁熬制,连埋活蚬同活蟹一齐焗,所以个饭特别鲜美入味😆里面只肉蟹,都几大只仲有蟹膏!蚬都好多只!饭粒烟韧粒粒分明🍚,香浓惹味嘅酱汁包住每粒饭,有啲啲饭焦!超香!😋份量大到真系起码两个人先食得晒!甜品 系我好钟意嘅🍨豆乳雪糕!完美嘅ending!🤩@misuseafood_hkMisu Seafood Cuisine 地址:📍湾仔皇后大道东 202 号
我哋今次拣左2个精选套餐🍽️($288/位)
沙律同面豉汤🥗
系野菜沙律,用咗自家制千岛酱上面有d蟹籽 好爽
前菜
🍣甜虾三文鱼油甘鱼刺身
厚切嘅刺身 好鲜味~ 油甘鱼亦都好肥好滑
甜虾🦐大大只 非常鲜甜
🫕新鲜南非矶煮鲍鱼
用新鲜南非鲍鱼 慢煮五个钟 再用矶煮汁浸24个钟!
食落好入味 好够霖身,鲍鱼充满甜甜地嘅矶煮汁味!
🥘活鲜蟹鲍鱼汁焗饭(两位起)
呢个饭喺之前就好想试,系即叫即制嫁!
原煲上台先开盖 就立刻闻到好香🦀蟹膏同鲍鱼汁味~
里面只肉蟹,都几大只仲有蟹膏!蚬都好多只!
份量大到真系起码两个人先食得晒!
甜品 系我好钟意嘅🍨豆乳雪糕!
完美嘅ending!🤩
@misuseafood_hk
Misu Seafood Cuisine 地址:
📍湾仔皇后大道东 202 号 QRE Plaza 26 楼
#foodie #food #hkfoodie #globaleats #hkfoodblogger #hongkongfood #tastyfood #yummyyummy #deliciousfood #hkaftertaste #restaurant #hkbar #hkrestaurant #香港美食 #tastyfood #foodiesofinstagram #igfood #hkigers #favorite #favouritefood #食评 #吃货 #misuseafoodcuisine