2023-06-13 46 浏览
今日嚟到湾仔大有商场,呢一间食川菜嘅餐厅食晚饭,我哋嚟到个时间都比较早,由于今日早收工嘅关系,我哋大概都系差唔多6:00度到达,所以人流都未算话最多,亦都唔需要等位 好快就可以入去!今次比较推介嘅食物,首先有黑醋小排骨,问咗侍应姐姐🤓🤓餐厅首先以半煎炸方式将排骨慢慢炸到金黄,再加入黑醋炒香!猪肉做得非常入味,而且做到又林又滑嘅效果,朋友同我都非常推介呢一个小菜!忍唔住食完一旧又一旧,下次亦都想试吓喺屋企整呢一个菜😙😙😙 另外都想介绍吓佢嘅四川凉粉,佢加入咗唔同嘅香料,同埋用咗香油,每一条都索哂香料嘅辣味,其实食起嚟都非常正,有四川嘅味道,每一条凉粉都爽口弹牙,配搭上都做得非常好🙂😀!另外叫咗一个小葱酱油炒饭,每一粒饭都炒得分明,而且做得非常干身,个人嚟讲比较钟意佢嘅调味,唔会做得太咸,调味非常适中,食完唔使话系咁饮水😜😜😜 炒饭嚟讲亦都非常有镬气,值得赞!最后我哋仲叫咗每人两杯豆浆,舒缓吓食咗咁多辣嘢🤣🤣🤣 总括嚟讲,用餐都非常愉快,有机会会再返嚟帮衬同推介比身边嘅朋友👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
好快就可以入去!