2024-01-09 90 浏览
适逢打边炉既季节,今次妈妈特别挑选左系湾仔既春宵🤪佢话朋友上次去食,啲火锅料同汤底新鲜浓郁又好味我哋试完之后,都赞不绝口😳👉🏻 潮汕手打墨鱼丸,潮汕手打鲜虾丸第一道材料一上枱,摆盆已经非常吸睛,墨鱼丸同鲜虾丸口感鲜美,弹牙十足🦷鲜香味道令人回味无穷😋超推荐潮汕手打墨鱼丸和鲜虾丸,绝对令你爱不释口😉!👉🏻 鸳鸯锅底-台式麻辣鸭血锅+鲍鱼花胶鸡汤跟住就系无敌嘅鸳鸯锅底,简直系一道绝妙的组合!麻辣鸭血锅带有辣味和麻感🤘🏻,鸭血口感弹嫩,妈妈大赞令人食指大动😍。加上鲍鱼花胶鸡汤则浓郁鲜美,两个汤底相辅相成,味道丰富,而家讲起都流哂口水💧!👉🏻 爽口弹牙日本稻庭乌冬然后放咗期待已久嘅乌冬落去花胶鸡汤🐔,不得了啊!乌冬好弹牙,而且唔易煮烂。细致嘅质感让人爱不释手,滑顺且弹牙,再配埋花胶鸡汤嘅汤底,简直系人生一大嘅享受😍!👉🏻肥美安格斯牛小排仲有不能错过嘅安格斯牛小排,肉质鲜嫩多汁,脂肪同牛肉入口就融,带有浓郁的牛肉风味,每一啖都系一种享受😎 再配埋台式鸭血汤底,作为肉食爱好者既我地难以拒绝啊🤪!餐厅职员友善,上菜又快,仲有个大露台可以畅谈心事,妈妈话下次佢要带埋啲好姊妹上嚟倾偈🥰
👉🏻 鸳鸯锅底-台式麻辣鸭血锅+鲍鱼花胶鸡汤
👉🏻 爽口弹牙日本稻庭乌冬