2021-03-01
一直都好想食火山排骨!今次终于拉到朋友一齐试试!餐厅楼底高,卡位舒适。泰式红咖喱鱼饼 $68泰式鱼饼弹牙无腥味,淡淡红咖喱香,调味恰到啱啱好,唔会过咸。当中有粒粒爽脆食材,增添口感。旁边酸酸甜甜既酱汁有啲似腌萝卜嘅味道,加埋爽口既腌萝卜丝,作为前菜相当开胃。泰式大虾炒金边粉 $112金边粉面质唔会煮到好软烂,食落几有咬口,亦唔会炒得过湿。就咁食会觉得味道偏淡,当加埋旁边嘅花生碎、辣椒粉同青柠,酸辣开胃。芽菜爽口,虾大只肉质弹牙。泰式虎虾槟榔菜包 $88有惊喜!槟榔菜中包有Caramelised coconut、姜、柚子、虎虾,酸甜交织,香口清新,略嫌槟榔叶有啲鞋口。火山排骨(小)$118虽然系小既火山排骨,但上枱个下相当震撼,份量超大!餐厅好贴心咁提供左手套,直接用手食真系方便过用筷子好多!仲好爽添!排骨肉质软腍唔柴,酱汁酸酸地 好开胃,仲好香蒜味。食下食下发现骨既比例较肉高,所以两个人都唔洗怕食唔晒!椰林飘香 $42沙冰消暑解辣一流!淡淡椰奶同菠萝香,少甜左之后甜度啱啱好。玫瑰黑糖姜茶 $42姜茶微辣暖胃,唔会太浓太辣,相当容易接受。姜茶中加有粒粒玫瑰,饮落淡淡花香。
泰式红咖喱鱼饼 $68
泰式大虾炒金边粉 $112
芽菜爽口,虾大只肉质弹牙。
泰式虎虾槟榔菜包 $88
火山排骨(小)$118
椰林飘香 $42
沙冰消暑解辣一流!淡淡椰奶同菠萝香,少甜左之后甜度啱啱好。
玫瑰黑糖姜茶 $42