2021-12-09 374 浏览
这间嘅招牌火山饭知道好耐,今次终于有空嚟试试。试后真系冇失望,创意满分,味道亦满分,怪不得咁受欢迎,店亦有另一款云状,外表都系有趣,但里面啲饭可能味道同火山一样,下次再嚟要试吓。-🌹韩式紫菜饭卷紫菜包住啲饭,内馅有午餐肉、腌黄瓜、红萝卜,仲有芝士,味道不过不失,只系冇乜特别惊喜。-🌹香煎带子和豆腐麻酱沙律这个似夏威夷嘅poke bowl,不过这个特别嘅地方系有豆腐,麻酱加豆腐味道不错,主角带子亦煎得香亦多汁,小编觉得如果有生果如橙粒、柚子粒等等会增加口感甜味,整个沙律会更出色。-🌹乌卒卒火山(忌廉蟹肉蘑菇饭)衣个咁有趣嘅食物系这店招牌,第一次嚟衣度冇理由唔叫。外表咁有趣,个个都争住打卡,以为佢得𠮶外表唔好食,咁你就错了。灰色外层原来系蛋白,可能混了墨鱼汁变咗灰色,将蛋白焗咗之后又真系几似啲火山裂纹,咁都谂到抵赞,食落软软唔腻,里面系蟹肉蘑菇饭,味道几好,混埋放喺火山顶嘅熔岩蛋黄,又香又滑,小编觉得必食。-🌹榛子忌廉配焦糖香蕉窝夫其实朱古力雪糕、焦糖香蕉、榛子酱同窝夫各自都好味,只系将佢哋放埋一齐食,值得一赞系焦糖香蕉,这个应该系厨师做,香蕉焗得好香,上面嘅焦糠亦烤得又香又脆,不过如果窝

🌹韩式紫菜饭卷

🌹香煎带子和豆腐麻酱沙律

🌹乌卒卒火山(忌廉蟹肉蘑菇饭)

🌹榛子忌廉配焦糖香蕉窝夫
其实朱古力雪糕、焦糖香蕉、榛子酱同窝夫各自都好味,只系将佢哋放埋一齐食,值得一赞系焦糖香蕉,这个应该系厨师做,香蕉焗得好香,上面嘅焦糠亦烤得又香又脆,不过如果窝夫改为牛角包窝夫,腍啲嘅口感小编会更喜欢。

🌹棉花糖云下的阿芙佳朵雪糕咖啡
这个系affogato嘅打卡版,𠮶大大似旧云嘅棉花糖相当吸眼球,大家都会望多两眼,小编都影咗好多相,不过小编就唔会食晒,怕太多糖。affogato当然系雪糕同咖啡分开,加几多咖啡落雪糕度自己决定,雪糕就当加甜加奶,有得饮有得玩打卡又靓,必食。
韩式紫菜饭卷
韩式紫菜饭卷